Börja hos oss!

Vi är en växande klubb med många trevliga medlemmar. Har du inte tränat aikido förr så kom gärna och prova på! Aikido passar utmärkt för både unga och gamla, vältränade och mindre vältränade. Vi tränar motorik och balans samt lär oss självkänsla och kamratskap. Fokus är att ha roligt tillsammans med målet att förena kropp och sinne under rörelse.

Prova på

Ni är välkomna att komma till oss och vara med på träningen på mattan och prova på eller också bara sitta på läktaren och titta på. Vi har löpande intag under hela terminen. Träna Aikido de två första gångerna helt utan kostnad.


Åldersgräns

Barn måste ha fyllt minst 7 år kalenderåret som de börjar för att träna hos oss. Har barnet ett äldre syskon i barngruppen accepterar vi intag från 6 års ålder. Sen har vi ungdomsgrupp från 13 år och vuxengrupp från 16 år. Det finns ingen övre åldersgräns för att utöva aikido!

Klädsel

I aikido tränar vi i vit budodräkt (Do-Gi) specialgjord för aikido med kortare ärmar. De som har kommit till högre graderingar bär svarta byxor på dräkten (Hakama). Man tränar oftast barfota för att få bra fotfäste i mattan, men det går att träna med strumporna på också.

När du kommer och tränar med oss första gångerna går det bra att komma och träna i vanliga oömma gympakläder. Vi rekommenderar t-shirt och längre mjukisbyxor som täcker knäna. Undvik klädsel med dragkedjor, då du kan råka riva en medtränande. Har du budodräkt från en annan kampkonstinriktning så går det också bra. Ha i åtanke de längre ärmarna bara. Bestämmer du dig för att börja hos oss så hjälper vi er gärna från klubben att beställa in budodräkt för aikido.


Besöksadress

Ni finner vår träningslokal på Hälla i Västerås. Vi delar lokal med Västerås Ju-jutsuklubb och är grannar till Wellness Spa, Poolbyggarna Spa AB och Vianor Däckverkstad med gott om gratis parkering. Nära till busstation för VL linje 5 (Gul).
Tallmätargatan 3A, 721 34 Västerås.

Priser & registrering

Betalning och registrering till klubben görs per termin, alltså 2 gånger om året. Vårtermin (januari-juni) och höstterminen (augusti-december). Vi är stolta över att lyckats kunna hålla nere priserna på vår träning jämfört med många andra idrotter.

  • Vuxna (+18): 600 kr / person & termin.
  • Barn och ungdom (Upp till 18 år): 350 kr / person & termin.
  • Familjerabatt: 2 barn 550 kr / termin, 3 barn 750 kr / termin.

Betalning sker till nedanstående Plusgiro eller Swish-nummer. Ange för- och efternamn i meddelandefältet.

  • Plusgiro 46 63 94-4
  • Swish 123-362 67 10

OBS! Den terminsvisa registreringen måste vara gjord och medlemsavgiften måste vara betald för att ni ska vara försäkrade på mattan. Hemförsäkringar täcker inte kampsport, så klubben har tecknat en egen skadeförsäkring för våra medlemmar via vårt överförbund Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Terminsregistreringen är dessutom för att klubben ska kunna få idrottsbidrag från Västerås stad och SISU Västmanland.